krupnik z kaszy jęczmiennej

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Marchew (średnia)        200 (2 szt.)
  • Pietruszka (średnia)      60 (1 szt.)
  • Seler (mały)                 40 (1/4 szt.)
  • Ziemniaki                     100 (2 szt.)
  • Kasza jęczmienna         70 (4 łyżki)
  • Mleko                          200 (1 szkl.)
  • Olej słonecznikowy       15 (1 łyżka)
  • Zielona pietruszka        20 (1 łyżka)
  • Sól

Kaszę opłukać, zalać wodą, gotować na małym ogniu. Umyte, obrane i opłukane warzywa zetrzeć na tarce, dodać do podgotowanej kaszy, razem gotować pod przykryciem. Na końcu dodać pokrojone w ksotkę ziemniaki, potem mleko, sól do smaku, olej. Zagotować. Przed podaniem dodać zieloną pietruszkę.

file1259137861



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...