Krupnik z boczkiem

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
20 dag.boczku
6 szklanek rosołu z kostki
1 szklanka kaszy gryczanej
pęczek włoszczyzny
4 ziemniaki
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz

Przygotowanie:
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi otworami.Boczek pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną włoszczyznę , zalać gorącym rosołem, wrzucić kaszę i gotować 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D