Krupnik z boczkiem

3 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
20 dag.boczku
6 szklanek rosołu z kostki
1 szklanka kaszy gryczanej
pęczek włoszczyzny
4 ziemniaki
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz

Przygotowanie:
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą. Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi otworami.Boczek pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną włoszczyznę , zalać gorącym rosołem, wrzucić kaszę i gotować 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...