Krupnik wiosenny

19 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

składniki:


  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 5 młodych marchewek
  • ½ pietruszki ( tak wielkości marchewki )
  • mały młody seler
  • kawałek pora
  • 5 łyżek kaszy pęczak
  • 1 liść laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra ( lub inna przyprawa do zup )
  • 1 litr wody
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 4 młode ziemniaki ( takie większe )

Umyte mięso, obrane warzywa i ziemniaki –  marchew pokrojona w kawałki , ziemniaki w ósemki, przyprawy i kostkę bulionową włożyć do garnka i zalać wodą. Kaszę wypłukać kilkakrotnie zimną wodą i dołożyć do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować 45 minut. Wyjąć mięso, seler, pietruszkę, liść laurowy i ziela angielskie. Mięso obrać ze skóry, usunąć kości i chrząstki, podzielić na kawałki i dodać do zupy, razem z masłem. Wsypać koper. Zamieszać. Doprawić do smaku. Jeśli ktoś lubi można posypać mielonym pieprzem.




FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...