Krupnik na wołowinie z pęczakiem

15 marca 2011,
dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

40 dag wołowiny
włoszczyzna bez kapusty
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
1/2 szkl kaszy pęczak
2 duże ziemniaki
przyprawy:sól, pieprz,maggi,liść laurowy, pieprz ziarnisty,ziele angielskie, 1 ziarenko zmiażdżonego jałowca
1 wołowa bulionetka
1 suszony grzybek
natka pietruszki

Mięso umyć, zalać 2 litrami wody. Zagotować, odszumować. Włożyć obrane, pokrojone na kawałki warzywa, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodać bulionetkę, ziele, listek, pieprz cały i jałowiec. Gotować na wolnym ogniu do miękkości kaszy i mięsa. Na dogotowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dogotować. Doprawić wg uznania.

Posypać drobno pokrojoną pietruszką. Do zupy włożyć pokrojone mięso.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...