Kruche ciasto z borówką

4 lipca 2012,
dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag mąki krupczatki
2 kopiaste łyżki cukru pudru
250 g Kasi
2 żółtka
pół małego słoika dowolnego dżemu
300 ml śmietanki do ubijania
2-3 szklanki borówek
2 łyżki kwaśnej śmietany gdyby ciasto było zbyt sypkie

Z mąki ,Kasi ,jajek i żółtek zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy kulę,owijamy w folię aluminiową i wkładamy na ok pół godziny do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę wysmarowaną Kasią.Ciastem wykładamy spód formy i boki na wysokość 3 cm.Na dnie nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w 220 C aż ciasto dobrze się zarumieni.Ciasto studzimy , spód smarujemy dżemem,układamy warstwę borówek, wykładamy bitą śmietanę i na wierzchu znowu układamy borówki.

file1341415445



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.