Kruche ciasto z borówką

4 lipca 2012, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag mąki krupczatki
2 kopiaste łyżki cukru pudru
250 g Kasi
2 żółtka
pół małego słoika dowolnego dżemu
300 ml śmietanki do ubijania
2-3 szklanki borówek
2 łyżki kwaśnej śmietany gdyby ciasto było zbyt sypkie

Z mąki ,Kasi ,jajek i żółtek zagniatamy ciasto.Z ciasta formujemy kulę,owijamy w folię aluminiową i wkładamy na ok pół godziny do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę wysmarowaną Kasią.Ciastem wykładamy spód formy i boki na wysokość 3 cm.Na dnie nakłuwamy widelcem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w 220 C aż ciasto dobrze się zarumieni.Ciasto studzimy , spód smarujemy dżemem,układamy warstwę borówek, wykładamy bitą śmietanę i na wierzchu znowu układamy borówki.

file1341415445



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...