Kruche ciasto na spody do ciast: mazurek, babeczki, tarty

15 grudnia 2022,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

kruche ciasto proste

300 gram mąki pszennej

szczypta soli

pół szklanki cukru

200 gram zimnego masła

4 żółtka ugotowane na twardo i przetarte przez sitko

3 łyżki zimnej wody

 

Mąkę i sól przesiewamy na stolnicy, formujemy stożek. Masło, żółtka, cukier i wodę umieszczamy w zagłębieniu i zagniatamy. Stopniowo mieszamy wszystko, aż powstanie gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy folią i chłodzimy około 2 godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...