Krucha tarta marchewkowa z farszem z mielonego mięsa

6 marca 2013, dodał: maagdusiaa22
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej, ¾ kostki masła, 1 jajko, sól.

Farsz: 50 dag mielonego mięsa, 3 marchewki, 1 pomidor, 10 dag startego sera żółtego, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona słodka papryka, oregano, 2 ząbki czosnku, tłuszcz do formy.

Wykonanie ciasta: mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj szczyptę soli, pokrojone na kawałki masło oraz jajko. Szybko zagnieć ciasto. Schłodzić 20 minut w lodówce.

Wykonanie farszu: marchewki obierz, opłucz i potnij w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim mięso. Dodaj marchew i smaż jeszcze kilka minut. Farsz przypraw do smaku solą pieprzem słodką papryką oregano oraz obranym przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem, spód ponakłuwaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180st.C piecz około 15 minut. Na podpieczony spód wyłóż farsz. Przykryj plasterkami pomidora, posyp serem. Ponownie wstaw do piekarnika na około 15 minut.

file1362589965



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...