Ciasto Krówka z budyniem

16 grudnia 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 3 jajka, 3 czubate łyzki mąki pszennej, 2 łyżki cukru, 1 budyń o smaku karmelowym, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i sproszkowanym budyniem. Stale ubijając, dodawać do piany na przemian żółtka i mąkę. Ciasto przelać do przygotowanje blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 30minut w temp. 175st. Ostudzić. Nasączyć przestudzoną słodką kawą.

Masa śmietanowa;500ml śmietanki 30%, 3 łyżki pełnego mleka w proszku, 1/2 laski wanilii, łyżka żelatyny, 3 czubate łyżki cukru pudru.

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. Odstawić. W międzyczasie ubić na sztywno śmietankę, dodać cukier puder oraz żelatynę. Dodać nasiona wanilii oraz mleko. Krótko zmiksować. Masę wyłożyć na zimne, nasączone ciasto.

Polewa; 300g cukierków krówek, łyżka mleka w proszku, 3 łyżki śmietanki 30%, 2 łyżki masła, 200g krakersów, posiekane orzechy włoskie.

Masło, śmietankę i krówki stopić na bardzo małym ogniu lub na parze. Dodać mleko w proszku. Na cieście rozłożyć karkersy, jeden obok drugiego. Rozsmarowac polewę, posypać posiekanymi orzechami. Schłodzić.

file1387220440



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...