Królik w ziarnach kolendry

30 sierpnia 2011,
dodał: Zek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


1 królik
10 łyżek oleju Wielkopolskiego
2 cebule
pół główki czosnku
kilka suszonych grzybów
1 opakowanie kolendry
2 łyżki majeranku
2 liście laurowe
sól i peprz
łyżka octu

Przygotowanie:
Królika umyć i poporcjować, mięso osuszyć papierowym ręcznikiem , naszpikować pokrojonym czosnkiem przyprawić solą , pieprzem , roztartym w dłoniach majerankiem i rozgniecionymi ziarenkami kolendry. Na wierzch ułożyć plastry cebuli a całość skropić octem. Mięso wstawić na min. godzinę do lodówki.  Następnie delikatnie oczyścić z przypraw i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kawałki królika przełożyć do garnka dodać podsmażoną cebulę i suszone grzyby, podlać wodą i dusić do miękkości, na wolnym ogniu około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....