Królik w ziarnach kolendry

30 sierpnia 2011, dodał: Zek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


1 królik
10 łyżek oleju Wielkopolskiego
2 cebule
pół główki czosnku
kilka suszonych grzybów
1 opakowanie kolendry
2 łyżki majeranku
2 liście laurowe
sól i peprz
łyżka octu

Przygotowanie:
Królika umyć i poporcjować, mięso osuszyć papierowym ręcznikiem , naszpikować pokrojonym czosnkiem przyprawić solą , pieprzem , roztartym w dłoniach majerankiem i rozgniecionymi ziarenkami kolendry. Na wierzch ułożyć plastry cebuli a całość skropić octem. Mięso wstawić na min. godzinę do lodówki.  Następnie delikatnie oczyścić z przypraw i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kawałki królika przełożyć do garnka dodać podsmażoną cebulę i suszone grzyby, podlać wodą i dusić do miękkości, na wolnym ogniu około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.