Królik w ziarnach kolendry

30 sierpnia 2011, dodał: Zek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


1 królik
10 łyżek oleju Wielkopolskiego
2 cebule
pół główki czosnku
kilka suszonych grzybów
1 opakowanie kolendry
2 łyżki majeranku
2 liście laurowe
sól i peprz
łyżka octu

Przygotowanie:
Królika umyć i poporcjować, mięso osuszyć papierowym ręcznikiem , naszpikować pokrojonym czosnkiem przyprawić solą , pieprzem , roztartym w dłoniach majerankiem i rozgniecionymi ziarenkami kolendry. Na wierzch ułożyć plastry cebuli a całość skropić octem. Mięso wstawić na min. godzinę do lodówki.  Następnie delikatnie oczyścić z przypraw i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kawałki królika przełożyć do garnka dodać podsmażoną cebulę i suszone grzyby, podlać wodą i dusić do miękkości, na wolnym ogniu około 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...