Krokiety inaczej (po rusku)
Składniki w zależności od tego ile chcemy zrobić :)
* Ziemniaki
* ser twarogowy
* pieprz, sól
* cebula
* mleko
* jajka
* mąka
* bułka tarta
Sposób przyrządzenia :
Ziemniaki obieramy, myjemy i wrzucamy do garnka, aby się już gotowały . Przygotowujemy ciasto naleśnikowe . Do naczynia wlewamy mleko, dosypujemy mąkę, wbijamy jajko i szczyptę soli . Mieszamy, aż do powstania jednolitej, w miarę gęstej konsystencji . Odstawiamy na trochę, aby lepiej się smażyło ( czas przygotowania farszu ) . Gdy ziemniaki są już ugotowane, odcedzamy je, ugniatamy wraz z serem twarogowym i doprawiamy wg. uznania. Zaczynamy smażyć naleśniki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy wcześniej przygotowane ciasto naleśnikowe, formujemy ładnego naleśnika i podsmażamy, aż się zarumieni . Wlewamy następnego na patelnię, a w międzyczasie do tego już usmażonego nakładamy farsz i odkładamy go na bok. Gdy zrobimy już kilka, na następnej patelni grzejemy olej. Krokiety obtaczamy w jajku i bułce tartej i podsmażamy na złocisty kolor .
Małe połączenie krokietów i pierogów ruskich :) pychotka !