Krewetkowa sałatka

25 lutego 2010, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*3/4 szk. ryżu

* pęczek rzodkiewek

* kalafior (30-40 dag)

* puszka krewetek (20 dag)

* 1/2 czerwonej papryki

* 1/2 świeżego ogórka

* posiekany koperek i szczypiorek

* szczypta cukru

* 2/3 szkl. majonezu

* 3 łyżki jogurtu naturalnego

* 1 łyżka ketchupu

* 1 łyżka soku z cytryny

* sól, pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy ryż. Kalafior myjemy i krótko gotujemy go w osolonej wodzie(musi być jędrny) wyciągamy na druszlak i dzielima ma mniejsze różyczki. Krewetki osączamy. Rzodkiewkę, paprykę i ogórek myjemy i drobno kroimy w kostkę ( jeśli ktoś lubi w paseczki to proszę bardzo). Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem. na koniec posypujemy szczypiorkiem i koperkiem.

SOS:

Majonez, ketchup, jogurt, sok z cytryny mieszamy dodajemy do smaku sól i pieprz.

Smacznego

file1267091293