składniki:
3 ząbki czosnku
15 dag majonezu
15 dag naturalnego jogurtu
sól, pieprz
pęczek koperku
2 awokado
2 łyżki soku z cytryny
25 dag ugotowanych krewetek
łyżeczka cukru
mała główka sałaty rzymskiej
Sałatę rzymską opłukać i osuszyć, podzielić na liście. Czosnek wymieszać przeciśnięty przez praskę z jogurtem i majonezem. Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek. Awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ pokroić na kawałki, skropić cytryną. Na liściach układać krewetki z awokado, polać sosem koperkowym i skropić cytryną.
 
         
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
                    

 
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                           
                           
                          