Krewetki z sałatą w sosie czosnkowym

23 marca 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 ząbki czosnku
15 dag majonezu
15 dag naturalnego jogurtu
sól, pieprz
pęczek koperku
2 awokado
2 łyżki soku z cytryny
25 dag ugotowanych krewetek
łyżeczka cukru
mała główka sałaty rzymskiej

Sałatę rzymską opłukać i osuszyć, podzielić na liście. Czosnek wymieszać przeciśnięty przez praskę z jogurtem i majonezem. Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek. Awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ pokroić na kawałki, skropić cytryną. Na liściach układać krewetki z awokado, polać sosem koperkowym i skropić cytryną.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....