Krewetki z sałatą w sosie czosnkowym

23 marca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 ząbki czosnku
15 dag majonezu
15 dag naturalnego jogurtu
sól, pieprz
pęczek koperku
2 awokado
2 łyżki soku z cytryny
25 dag ugotowanych krewetek
łyżeczka cukru
mała główka sałaty rzymskiej

Sałatę rzymską opłukać i osuszyć, podzielić na liście. Czosnek wymieszać przeciśnięty przez praskę z jogurtem i majonezem. Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek. Awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ pokroić na kawałki, skropić cytryną. Na liściach układać krewetki z awokado, polać sosem koperkowym i skropić cytryną.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...