Krewetki z sałatą w sosie czosnkowym

23 marca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

3 ząbki czosnku
15 dag majonezu
15 dag naturalnego jogurtu
sól, pieprz
pęczek koperku
2 awokado
2 łyżki soku z cytryny
25 dag ugotowanych krewetek
łyżeczka cukru
mała główka sałaty rzymskiej

Sałatę rzymską opłukać i osuszyć, podzielić na liście. Czosnek wymieszać przeciśnięty przez praskę z jogurtem i majonezem. Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek. Awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, miąższ pokroić na kawałki, skropić cytryną. Na liściach układać krewetki z awokado, polać sosem koperkowym i skropić cytryną.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.