Krewetki marynowane w zielonej herbacie

19 września 2011, dodał: lizabeta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

16 krewetek

1 łyżka tartej skórki z cytryny

sól

pieprz

80 ml białego wytrawnego wina

100 ml śmietany

80 ml oleju

1 łyżeczka papryki słodkiej w płatkach

1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach

2 saszetki herbaty zielonej Irving 

Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

file1316200376



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz