Krewetki marynowane w zielonej herbacie

19 września 2011,
dodał: lizabeta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

16 krewetek

1 łyżka tartej skórki z cytryny

sól

pieprz

80 ml białego wytrawnego wina

100 ml śmietany

80 ml oleju

1 łyżeczka papryki słodkiej w płatkach

1 łyżeczka Czosnku suszonego w płatkach

2 saszetki herbaty zielonej Irving 

Zaparzyć herbatę w 150 ml gorącej wody. Do letniego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki oczyścić i włożyć do powstałej marynaty na min 2 godziny. Krewetki usmażyć na oleju. Na patelni po usmażeniu krewetek z marynaty, wina i śmietany przygotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

file1316200376



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....