Krewetki koktajlowe by Yvonne (MM)

23 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

25 dkg mrożonych krewetek koktajlowych

½ łyżeczki suszonego rozmarynu

3 duże ząbki czosnku

¼ łyżeczki soli morskiej

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

1/8 łyżeczki mielonej papryki chilli

1 łyżka oliwy z oliwek

Rozgrzać patelnię. Krewetki wysypać na durszlak, przelać wrzątkiem. Wrzucić na patelnię, dodać rozmaryn i smażyć przez 2 minuty. Odcedzić na durszlaku (podczas smażenia uwolni się sporo wody). Na patelnię wlać oliwę, wrzucić krewetki i drobno posiekany czosnek. Smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać sól, pieprz i chilli. Wymieszać i podawać gorące.

Smacznego!

file1259001954



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.