Krewetki koktajlowe by Yvonne (MM)

23 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

25 dkg mrożonych krewetek koktajlowych

½ łyżeczki suszonego rozmarynu

3 duże ząbki czosnku

¼ łyżeczki soli morskiej

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

1/8 łyżeczki mielonej papryki chilli

1 łyżka oliwy z oliwek

Rozgrzać patelnię. Krewetki wysypać na durszlak, przelać wrzątkiem. Wrzucić na patelnię, dodać rozmaryn i smażyć przez 2 minuty. Odcedzić na durszlaku (podczas smażenia uwolni się sporo wody). Na patelnię wlać oliwę, wrzucić krewetki i drobno posiekany czosnek. Smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać sól, pieprz i chilli. Wymieszać i podawać gorące.

Smacznego!

file1259001954



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...