Krewetki grillowane

20 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Krewetki grillowane w sosie pomarańczowym

Składniki:

1/2 kg krewetek (obranych i oczyszczonych)
1 sok pomarańczowy z miąższem
1 łyżka sosu chilli
1 łyżka oleju
3 łyżki kolendry (posiekanej)
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Zamarynować krewetki w soku pomarańczowym, sosie, oleju i kolendrze przez 15 min. Wyjąć krewetki z marynaty i przyprawić solą i pieprzem. Nadziać krewetki na patyczki do szaszłyków i grillować lub smażyć na patelni przez 1-3 min. na każdej stronie.
Orange and Chipotle Marinated Shrimp1



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...