Krewetki Cajun

1 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane krewetki w sosie Cajun

Składniki:
Sos: 1/2 szklanki majonezu
2 łyżki ketchupu
2 łyżki mielonego selera
1 łyżka ziarnistej musztardy Dijon
1 łyżka stołowa świeżych liści pietruszki
2 łyżeczki świeżego soku z cytryny
1/2 łyżeczki przyprawy Cajun
1 zielona cebulka, mielona
Pozostałe: 1 łyżka stołowa przyprawy Cajun
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
2 łyżeczki startej skórki z cytryny
1 kg dużych krewetek, obranych i oczyszczonych, z ogonem w lewo

Przygotowanie:
Sos: W małej miseczki, wymieszać wszystkie składniki sosu. Przykryć i przechowywać w lodówce do 3 dni. Krewetki: W średniej misce wymieszać przyprawę Cajun, olej i skórkę z cytryny. Dodać krewetki do mieszanki przypraw i wymieszać dokładnie. Położyć krewetki na gorącym ruszcie grilla i piec 3 do 4 min., aż krewetki przestaną być przejrzyste. Przenieść krewetki na talerz, przybrać zieloną cebulką i skórką z cytryny. Podawać z cytryną w klinach i sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...