Krem ziemniaczano-porowy

18 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 duże ziemniaki, 6 średnich porów, 3 łyżki masła, 1,5 l. wody, 1 łyżka oliwy truflowej, pół szklanki kwaśnej śmietany, sól, pieprz, pietruszka.

Pory (ich białe części) pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle i zalać wodą. Gdy woda się zagotuje, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować ok. godziny na małym ogniu, a następnie zmiksować, doprawić solą, pieprzem i oliwą truflową. Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki i dodać śmietanę.

file1268901719



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.