Krem ziemniaczano-porowy

18 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 duże ziemniaki, 6 średnich porów, 3 łyżki masła, 1,5 l. wody, 1 łyżka oliwy truflowej, pół szklanki kwaśnej śmietany, sól, pieprz, pietruszka.

Pory (ich białe części) pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle i zalać wodą. Gdy woda się zagotuje, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować ok. godziny na małym ogniu, a następnie zmiksować, doprawić solą, pieprzem i oliwą truflową. Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki i dodać śmietanę.

file1268901719



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...