Krem ziemniaczano-porowy

18 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 4 duże ziemniaki, 6 średnich porów, 3 łyżki masła, 1,5 l. wody, 1 łyżka oliwy truflowej, pół szklanki kwaśnej śmietany, sól, pieprz, pietruszka.

Pory (ich białe części) pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle i zalać wodą. Gdy woda się zagotuje, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować ok. godziny na małym ogniu, a następnie zmiksować, doprawić solą, pieprzem i oliwą truflową. Przed podaniem posypać siekaną natką pietruszki i dodać śmietanę.

file1268901719



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...