Krem z twarożku i skórki cytrynowej

17 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 4 porcje):

  • 20 dag chudego twarożku
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka startej skórki cytrynowej
  • łyżka esencji waniliowej
  • 4 porcje słodziku

Wykonanie:

  1. Ser rozetrzeć ze śmietaną i słodzikiem na gładką, puszystą masę.
  2. Dodać skórkę startą z cytryny i esencję waniliową, wymieszać.
  3. Przełożyć do szklanych naczyń, udekorować skórką cytryny, schłodzić w lodówce.

1 porcja= 69 kcal

białka-10g, węglowodany- 2g, tłuszcze-2g, cholesterol-7mg

file1313611451



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...