Krem z twarożku i skórki cytrynowej

17 sierpnia 2011,
dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 4 porcje):

  • 20 dag chudego twarożku
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka startej skórki cytrynowej
  • łyżka esencji waniliowej
  • 4 porcje słodziku

Wykonanie:

  1. Ser rozetrzeć ze śmietaną i słodzikiem na gładką, puszystą masę.
  2. Dodać skórkę startą z cytryny i esencję waniliową, wymieszać.
  3. Przełożyć do szklanych naczyń, udekorować skórką cytryny, schłodzić w lodówce.

1 porcja= 69 kcal

białka-10g, węglowodany- 2g, tłuszcze-2g, cholesterol-7mg

file1313611451



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....