Krem z twarożku i skórki cytrynowej

17 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 4 porcje):

  • 20 dag chudego twarożku
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka startej skórki cytrynowej
  • łyżka esencji waniliowej
  • 4 porcje słodziku

Wykonanie:

  1. Ser rozetrzeć ze śmietaną i słodzikiem na gładką, puszystą masę.
  2. Dodać skórkę startą z cytryny i esencję waniliową, wymieszać.
  3. Przełożyć do szklanych naczyń, udekorować skórką cytryny, schłodzić w lodówce.

1 porcja= 69 kcal

białka-10g, węglowodany- 2g, tłuszcze-2g, cholesterol-7mg

file1313611451



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D