Krem z twarożku i skórki cytrynowej | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Krem z twarożku i skórki cytrynowej

17 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki (na 4 porcje):

  • 20 dag chudego twarożku
  • 4 łyżki śmietany 12 %
  • łyżka startej skórki cytrynowej
  • łyżka esencji waniliowej
  • 4 porcje słodziku

Wykonanie:

  1. Ser rozetrzeć ze śmietaną i słodzikiem na gładką, puszystą masę.
  2. Dodać skórkę startą z cytryny i esencję waniliową, wymieszać.
  3. Przełożyć do szklanych naczyń, udekorować skórką cytryny, schłodzić w lodówce.

1 porcja= 69 kcal

białka-10g, węglowodany- 2g, tłuszcze-2g, cholesterol-7mg

file1313611451

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...