Krem z porów na zimową porę

15 stycznia 2015, dodał: Loreta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 3 średnie pory (tylko jasne części)

– 5 ziemniaków

– 1,2 litra bulionu warzywnego

– cebula

– 2 ząbki czosnku

– 3 kromki chleba

– 3-4 łyżki masła

– sól i pieprz

– 3 łyżki uprażonych płatków migdałowych

– 2-3 łyżki śmietany 18%

– olej z pestek dyni

PRZYGOTOWANIE:

Chleb kroimy w kosteczkę. Na patelni z łyżką masła przygotowujemy grzanki aż się zarumienią. Pory dokładnie myjemy. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy przeciśnięty czosnek, lekko podsmażamy. Teraz dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i pory, blanszujemy, uważając by się nie zrumieniły. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i zawartość patelni. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wszystko dokładnie miksujemy. Doprawiamy do smaku i podbijamy śmietaną.

file1359405913



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...