Krem z pomidorów

29 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 1l bulionu
  • 1 cebula
  • 3 łyżki
  • jogurtu lub śmietany
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, papryka

Wykonanie:

Pomidory umyte pokrój na ósemki. Wrzuć na patelkę, dodaj kilka łyżek wody i posiekaną cebulę podgrzewaj na małym ogniu, aż się rozpadną.Następnie przetrzyj przez sitko.
Przecier połącz z bulionem, następnie przypraw do smaku. Wymieszaj. Na każdą porcję połóż łyżeczkę jogurtu lub śmietany.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...