Krem z pomidorów

29 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 1l bulionu
  • 1 cebula
  • 3 łyżki
  • jogurtu lub śmietany
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, papryka

Wykonanie:

Pomidory umyte pokrój na ósemki. Wrzuć na patelkę, dodaj kilka łyżek wody i posiekaną cebulę podgrzewaj na małym ogniu, aż się rozpadną.Następnie przetrzyj przez sitko.
Przecier połącz z bulionem, następnie przypraw do smaku. Wymieszaj. Na każdą porcję połóż łyżeczkę jogurtu lub śmietany.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz