Krem z pomidorów

29 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • 1l bulionu
  • 1 cebula
  • 3 łyżki
  • jogurtu lub śmietany
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, papryka

Wykonanie:

Pomidory umyte pokrój na ósemki. Wrzuć na patelkę, dodaj kilka łyżek wody i posiekaną cebulę podgrzewaj na małym ogniu, aż się rozpadną.Następnie przetrzyj przez sitko.
Przecier połącz z bulionem, następnie przypraw do smaku. Wymieszaj. Na każdą porcję połóż łyżeczkę jogurtu lub śmietany.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...