Krem porowo-koperkowy z zacierką

22 lutego 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zupa na każdą okazję.

15 dag makaronu zacierka babuni
włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka)
2 skrzydełka drobiowe
3 średnie pory (tylko części białe )
4 łyżki posiekanego koperku (może być mrożony)
1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12%
sól
pieprz
1 litr wody
posiekana natka z pietruszki

Warzywa obrać, pokroić, zalać wodą, dodać skrzydełka, sól, gotować do miękkości.
Wszystko przecedzić, do czystego wywaru dodać pokrojone pory i koperek, gotować jeszcze na małym ogniu około 20 min, pod koniec dodać masło.
Zupę zmiksować blenderem, dodać śmietankę, przyprawić pieprzem i posiekaną natką z pietruszki. Podawać z ugotowanymi zacierkami.
Smacznego.

file1266855748



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...