Krem porowo-koperkowy z zacierką

22 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zupa na każdą okazję.

15 dag makaronu zacierka babuni
włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka)
2 skrzydełka drobiowe
3 średnie pory (tylko części białe )
4 łyżki posiekanego koperku (może być mrożony)
1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12%
sól
pieprz
1 litr wody
posiekana natka z pietruszki

Warzywa obrać, pokroić, zalać wodą, dodać skrzydełka, sól, gotować do miękkości.
Wszystko przecedzić, do czystego wywaru dodać pokrojone pory i koperek, gotować jeszcze na małym ogniu około 20 min, pod koniec dodać masło.
Zupę zmiksować blenderem, dodać śmietankę, przyprawić pieprzem i posiekaną natką z pietruszki. Podawać z ugotowanymi zacierkami.
Smacznego.

file1266855748



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...