Krem mascarpone z jagodami
Artykuł zewnętrzny
Pyszny deser z owocami!!!
Przepis dla: 4 osób, przygotowanie : 30 minut
* 200 g jagód
* 4 łyżki cukru pudru
* 2 łyżki drobnego cukru
* 1 fix do śmiatany
* 250 g mascarpone
* 8 podłużnych biszkoptów
* 250 ml śmietanki kremówki
Jagody posyp drobnym cukrem.Kremówkę ubij z cukrem pudrem i fixem,delikatnie wymieszaj z mascarpone. Podziel masę na dwie części.Do jednej dodaj 2/3 jagód. Przygotuj cztery kieliszki,na dno każdego wrzuć po dwa połamane biszkopty.Na nie wyłóż masę z mascarpone i jagód. Trzecią warstwą będzie jasna masa z mascarpone i kremówki. Na wierzch deseru wyłóż pozostałe jagody. Przed podaniem schłódź w lodówce.
(deser z serkiem mascarpone smakuje wybornie również z malinami lub truskawkami)