Krem mascarpone z jagodami

3 marca 2011, dodał: edytkass
Artykuł zewnętrzny

Pyszny deser z owocami!!!

Przepis dla: 4 osób, przygotowanie : 30 minut

* 200 g jagód

* 4 łyżki cukru pudru

* 2 łyżki drobnego cukru

* 1 fix do śmiatany

* 250 g mascarpone

* 8 podłużnych biszkoptów

* 250 ml śmietanki kremówki

Jagody posyp drobnym cukrem.Kremówkę ubij z cukrem pudrem i fixem,delikatnie wymieszaj z mascarpone. Podziel masę na dwie części.Do jednej dodaj 2/3 jagód. Przygotuj cztery kieliszki,na dno każdego wrzuć po dwa połamane biszkopty.Na nie wyłóż masę z mascarpone i jagód. Trzecią warstwą będzie jasna masa z mascarpone i kremówki. Na wierzch deseru wyłóż pozostałe jagody. Przed podaniem schłódź w lodówce.

(deser z serkiem mascarpone smakuje wybornie również z malinami lub truskawkami)