Krem grzybowy

12 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • maślaczki lub podgrzybki
  • woda
  • kostka rosołowa warzywna
  • 0,5 litra śmietany 18%
  • Grzybki zalewam wodą do momentu aż pokryje ona całkowicie grzybki i wstawiam na ogień. Dorzucam kostkę rosołową i gotuje aż grzybki zmiękną.
    Odcedzam grzybki (wody nie wylewam) i miksuje je dokładnie po czym dolewam odcedzoną wodę i zagotowuje z powrotem. Do tej masy dolewamy śmietanę całość mieszamy.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Samotne wakacje - jak je spędzić?
    Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
    Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
    O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
    Problemy z roślinkami
    Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
    horoskopy, wróżby
    A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...