Krem grzybowy

12 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • maślaczki lub podgrzybki
  • woda
  • kostka rosołowa warzywna
  • 0,5 litra śmietany 18%
  • Grzybki zalewam wodą do momentu aż pokryje ona całkowicie grzybki i wstawiam na ogień. Dorzucam kostkę rosołową i gotuje aż grzybki zmiękną.
    Odcedzam grzybki (wody nie wylewam) i miksuje je dokładnie po czym dolewam odcedzoną wodę i zagotowuje z powrotem. Do tej masy dolewamy śmietanę całość mieszamy.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Doda Dream Show
    Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
    Pracoholizm
    AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
    klejenie butów
    Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
    Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
    Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....