Krem grzybowy

12 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • maślaczki lub podgrzybki
  • woda
  • kostka rosołowa warzywna
  • 0,5 litra śmietany 18%
  • Grzybki zalewam wodą do momentu aż pokryje ona całkowicie grzybki i wstawiam na ogień. Dorzucam kostkę rosołową i gotuje aż grzybki zmiękną.
    Odcedzam grzybki (wody nie wylewam) i miksuje je dokładnie po czym dolewam odcedzoną wodę i zagotowuje z powrotem. Do tej masy dolewamy śmietanę całość mieszamy.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Naturalne kosmetyki
    Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
    Typy mężczyzn
    Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
    Jak można zostać dietetykiem
    Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
    leczenie niepłodnosci
    Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...