krem do napoleonek

29 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

120 g mąki pszennej

250 g cukru

600 g mleka

3 szt. jaj

3 szt. żółtek

wanilia

1. mleko zagotuj z połową cukru i rozcietą laską wanilii

2. jaja i żółtka ubij z resztą cukru

3. do masy jajecznej dodaj mąkę i wymieszaj

4. do masy wlewaj powoli wrzące mleko całt czas mieszając

5. zagotuj masę

6. krem schłódź do ok. 70st. C

ciasto francuskie kup gotowe lub sporządź wg. przepisu



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...