krem do napoleonek

29 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

120 g mąki pszennej

250 g cukru

600 g mleka

3 szt. jaj

3 szt. żółtek

wanilia

1. mleko zagotuj z połową cukru i rozcietą laską wanilii

2. jaja i żółtka ubij z resztą cukru

3. do masy jajecznej dodaj mąkę i wymieszaj

4. do masy wlewaj powoli wrzące mleko całt czas mieszając

5. zagotuj masę

6. krem schłódź do ok. 70st. C

ciasto francuskie kup gotowe lub sporządź wg. przepisu



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...