krem do napoleonek

29 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

120 g mąki pszennej

250 g cukru

600 g mleka

3 szt. jaj

3 szt. żółtek

wanilia

1. mleko zagotuj z połową cukru i rozcietą laską wanilii

2. jaja i żółtka ubij z resztą cukru

3. do masy jajecznej dodaj mąkę i wymieszaj

4. do masy wlewaj powoli wrzące mleko całt czas mieszając

5. zagotuj masę

6. krem schłódź do ok. 70st. C

ciasto francuskie kup gotowe lub sporządź wg. przepisu



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...