Krem cytrynowy

21 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • sok z cytryny
  • 1 dkg żelatyny
  • 5 jaj
  • 5 plasterków cytryny
  • 15 dkg cukru pudru
  • Rozpuścić żelatynę.Żółtka utrzeć z cukrem,lekko podgrzać,dodać żelatynę i w dalszym ciągu ucierać. Białko ubić na pianę.Do żółtek dodać sok i pianę,delikatnie wymieszać. Porcjować do pucharków,przybrać plasterkiem cytryny.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Uzbekistan i Kazachstan
    Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
    kąpiel noworodka
    Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
    Perfumy i Internet
    Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
    Jak przygotować się do pracy w ogro…
    Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...