Krem bananowy

25 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

2 obrane banany obierz, zmiksuj na jednolitą masę, dodaj cukier waniliowy.
1 łyżkę żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wody, podgrzej, nie gotuj.
Ostudzoną żelatynę zmiksuj z bananami, schłodź.
400ml śmietany kremówki ubij z łyżką cukru pudru, delikatnie zmieszaj z masą bananową. Deser rozlej do pucharków, wstaw do lodówki. Przed podaniem udekorój plastrem banana i posyp drobno startą czekoladą.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...