Krem bananowy

25 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

2 obrane banany obierz, zmiksuj na jednolitą masę, dodaj cukier waniliowy.
1 łyżkę żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wody, podgrzej, nie gotuj.
Ostudzoną żelatynę zmiksuj z bananami, schłodź.
400ml śmietany kremówki ubij z łyżką cukru pudru, delikatnie zmieszaj z masą bananową. Deser rozlej do pucharków, wstaw do lodówki. Przed podaniem udekorój plastrem banana i posyp drobno startą czekoladą.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...