Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

12 września 2013,
dodał: evitka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 podgrzybków (mogą też być inne grzyby)
– 10 dag cebuli
– 4 dag masła
– 15 dag kaszy gryczanej
– sól, pieprz
– bułka tarta
– mąka
– 10 dag tłuszczu do smażenia
Oczyszczone i posiekane grzybki udusić z połową masła i drobno pokrajaną cebulą, aż będą miękkie. Osobno ugotować kaszę gryczaną na sypko z resztą masła. Wymieszać grzyby z kaszą, doprawić do smaku. Przestudzić. Z masy formować małe kotleciki, otaczać w mące wymieszanej z bułką i smażyc na gorącym  tłuszczu rumieniąc z obu stron. Podawać z ziemniakami z wody i surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...