Kotlety z kapusty włoskiej i ziemniaków z sosem

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kotlety z kapusty włoskiej i ziemniaków z sosem


Można podawać jako samodzielne danie ( z sosem ) lub jak dodatek do pieczonego mięsa lub gulaszu .

Składniki:

4 średnie ziemniaki
¼ kapusty włoskiej
2 duże cebule
olej
1 jajko
bułka tarta
Opis przygotowania: 1 godzina 15 minut
Ugotować kapustę i ziemniaki w mundurkach .Odcedzić . Kapustę odcisnąć i pokroić bardzo drobno. Ziemniaki obrać i przecisnąć przez praskę . Cebule pokroić w piórka i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju. Wymieszać ziemniaki, cebulę , kapustę i jajko. Doprawić solą i pieprzem . Formować kotleciki i panierować dokładnie w tartej bułce. Smażyć na rumiano z obu stron ( na oleju ).
Podawać z sosem mięsnym , pieczarkowym , koperkowym lub innym wg upodobania .
Można też takie kotlety podawać jako dodatek do II dania – do mięs pieczonych lub gulaszu.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...