Kotlety z jajek

27 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

5 jajek na twardo
1 jajko surowe
1 czerstwa bułeczka namoczona w mleku
1 cebula mała
szczypiorek
natka pietruszki
sól, pieprz
tarta bułka
olej do smażenia

Jajka zemleć w maszynce razem z bułką odciśniętą i cebulą. Dodać jajko, pokrojoną zieleninkę i przyprawy. Zagnieść masę jajeczną, jak jest za rzadka, dodać trochę bułki tartej.
Robić małe kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

file1264605232



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...