Kotlety z białej kiełbasy wersja 2
Kotlety z białej kiełbasy wersja 2
Robiłam już kotlety z białej kiełbasy na grillu . Tym razem z powodów organizacyjnych ( grill był zajęty przez inne wiktuały ) , a biwakowicze zgłodnieli postanowiłam je usmażyć na patelni. Stwierdzam, że obie wersje są smaczne .
Czas : 40 minut
Składniki : 4 białe kiełbaski ( surowe )
olej ( najlepiej słonecznikowy
pieprz mielony
majeranek
roztarty czosnek
1 cebula
4 pieczarki
Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. I jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku i czosnku ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanym oleju . Osobno podsmażyć na rumiano pokrojoną w ,, piórka „ cebulę i plasterki pieczarek. Dołożyć cebulę i pieczarki do kotletów . Dolać 3-4 łyżki wody i dusić przez 10 minut .
nadesłane: Babciagramolka