Kotlety wieprzowe na mleku

19 września 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 75 dag schabu bez kości,
  • sól,
  • ½ szklanki mleka,
  • 2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Prymat,
  • 1 łyżeczka kminku mielonego Prymat,
  • 3 łyżki masła

Przyrządzanie:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, lekko  rozbić je tłuczkiem, posolić, skropić mlekiem, posypać pieprzem i kminkiem i skropić stopionym masłem. Tak przygotowane plastry mięsa ułożyć jeden na drugim i odstawić  w chłodne miejsce, aby skruszały. Następnie układaj je na mocno rozgrzanym ruszcie, skropić stopionym masłem i opiekać z każdej strony po 5-7 min. Podawać z ziemniakami i mizerią.