Kotlety schabowe zapiekane

11 września 2013, dodał: summerlove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 8 kotletów schabowych lub z biodrówki

– 2 cebule

– 20 dag pieczarek

– 7 korniszonów

– 30 dag żółtego sera

– musztarda

– keczup

– majonez, sól, pieprz

 

Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem, przyprawą do mięsa, czosnkiem, wstawić na 2 godziny do lodówki. 2 cebule pokroić na półkrążki, pieczarki, korniszony i ser zetrzeć na tarce. Pieczarki usmażyć na łyżce oleju. Kotlety ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować musztardą i keczupem, przykryć cebulą, ogórkami i pieczarkami. Na wierzchu rozsmarować ser wymieszany z 6 łyżkami majonezu, zapiekać w gorącym piekarniku około 1 godziny.