Kotlety schabowe zapiekane

11 września 2013, dodał: summerlove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 8 kotletów schabowych lub z biodrówki

– 2 cebule

– 20 dag pieczarek

– 7 korniszonów

– 30 dag żółtego sera

– musztarda

– keczup

– majonez, sól, pieprz

 

Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem, przyprawą do mięsa, czosnkiem, wstawić na 2 godziny do lodówki. 2 cebule pokroić na półkrążki, pieczarki, korniszony i ser zetrzeć na tarce. Pieczarki usmażyć na łyżce oleju. Kotlety ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować musztardą i keczupem, przykryć cebulą, ogórkami i pieczarkami. Na wierzchu rozsmarować ser wymieszany z 6 łyżkami majonezu, zapiekać w gorącym piekarniku około 1 godziny.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...