Kotlety schabowe duszone z pieczarkami i cebulką

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kotlety schabowe duszone z pieczarkami i cebulką


Czas : 30 minut

Składniki :
4 duże kotlety schabowe bez kości
8 pieczarek
2 cebule
2 jajka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
1 kostka mięsna Winiar
1 szklanka wody
olej słonecznikowy
1 łyżka masła
1 łyżka smalcu

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa . Przekroić każdy na dwa .posolić , popieprzyć . Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na smalcu z olejem .Przełożyć do szerokiego garnka. Osobno usmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę i pieczarki w pół plasterkach. Cebulę i pieczarki wrzucić na kotlety. Dodać pokruszoną kostkę mięsną , masło i wodę. Dusić na małym gazie 10 minut , przewracając w tym czasie kotlety na drugą stronę .Pokrywka od garnka ma być lekko uchylona tak by połowa płynu odparowała.

 

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz