Kotlety nadziewane pieczarkami

20 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    60 dkg mięsa mielonego
    2 cebule
    jajko
    pieczarki
    olej do smażenia
    czerstwa bułka
    tarta bułka

      na obiad i na specjalne okazje…

      Mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę i cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajko i przyprawy i wyrabiamy masę mięsną. Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki posztkowane drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa robimy płaskie placki, w środek nakładamy farsz i zawijamy, maczając ręce w wodzie,żeby się nie lepiło. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką lub z sałatą.

      file1264009952