Kotlety nadziewane pieczarkami

20 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    60 dkg mięsa mielonego
    2 cebule
    jajko
    pieczarki
    olej do smażenia
    czerstwa bułka
    tarta bułka

      na obiad i na specjalne okazje…

      Mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę i cebulę przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajko i przyprawy i wyrabiamy masę mięsną. Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki posztkowane drobno. Doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa robimy płaskie placki, w środek nakładamy farsz i zawijamy, maczając ręce w wodzie,żeby się nie lepiło. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką lub z sałatą.

      file1264009952



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Największe błędy ślubnych stylizacj…
      Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
      Gophering - zmora randkowiczów
      Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
      Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
      Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
      Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
      To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...