Kotlety mięsno-grzybowe
Artykuł zewnętrzny
Składniki
70 dag mięsa mielonego
50 dag pieczarek
2 jajka
pół łyżeczki pieprzu mielonego Prymat
pół łyżeczki soli
1 łyżeczka przyprawy do pieczeni Prymat
pół szkl. bułki tartej
olej do smażenia
cebula
Mięso włożyć do miski, dodać starte na tarce pieczarki, jajka, 2 łyżki bułki tartej, przyprawy. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Po ostudzeniu dodać do masy mięsno-grzybowej. Dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na jasnobrązowy kolor. Podawać z ogórkiem kiszonym i dowolną kaszą.
Zapraszam po więcej kulinarnych inspiracji na mojego bloga:
http://przepisownik.blogspot.com/