Kotlety mięsno-grzybowe

6 lutego 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki

70 dag mięsa mielonego
50 dag pieczarek
2 jajka
pół łyżeczki pieprzu mielonego Prymat
pół łyżeczki  soli
1 łyżeczka przyprawy do pieczeni Prymat
pół szkl. bułki tartej
olej do smażenia
cebula

Mięso włożyć do miski, dodać starte na tarce pieczarki,  jajka, 2 łyżki bułki tartej, przyprawy. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Po ostudzeniu dodać do masy mięsno-grzybowej. Dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na jasnobrązowy kolor. Podawać z ogórkiem kiszonym i dowolną kaszą.

Zapraszam po więcej kulinarnych inspiracji na mojego bloga:

http://przepisownik.blogspot.com/



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...