Kotlety mięsno-grzybowe

6 lutego 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki

70 dag mięsa mielonego
50 dag pieczarek
2 jajka
pół łyżeczki pieprzu mielonego Prymat
pół łyżeczki  soli
1 łyżeczka przyprawy do pieczeni Prymat
pół szkl. bułki tartej
olej do smażenia
cebula

Mięso włożyć do miski, dodać starte na tarce pieczarki,  jajka, 2 łyżki bułki tartej, przyprawy. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Po ostudzeniu dodać do masy mięsno-grzybowej. Dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na jasnobrązowy kolor. Podawać z ogórkiem kiszonym i dowolną kaszą.

Zapraszam po więcej kulinarnych inspiracji na mojego bloga:

http://przepisownik.blogspot.com/



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...