Kotlety mięsno-grzybowe

6 lutego 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki

70 dag mięsa mielonego
50 dag pieczarek
2 jajka
pół łyżeczki pieprzu mielonego Prymat
pół łyżeczki  soli
1 łyżeczka przyprawy do pieczeni Prymat
pół szkl. bułki tartej
olej do smażenia
cebula

Mięso włożyć do miski, dodać starte na tarce pieczarki,  jajka, 2 łyżki bułki tartej, przyprawy. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Po ostudzeniu dodać do masy mięsno-grzybowej. Dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na jasnobrązowy kolor. Podawać z ogórkiem kiszonym i dowolną kaszą.

Zapraszam po więcej kulinarnych inspiracji na mojego bloga:

http://przepisownik.blogspot.com/