Kotlety cielęce z pomarańczą

14 maja 2018, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny

Delikatne, rozpływające się w ustach kotleciki cielęce dla miłośników mięsnych kąsków z posmakiem słodyczy. Można je zaserwować na rodzinnej uroczystości, uwielbiają je zwłaszcza najmłodsi konsumenci…

file1510693042

 

  • 8 małych sznycelków cielęcych
  • 2 pomarańcze
  • sok z połowy pomarańczy
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • łyżeczka curry
  • 10 dag masła klarowanego
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • słoiczek borówek do mięsa
  • listki kolendry
  1. Sznycelki opłukuję, osuszam, lekko rozbijam tłuczkiem. Skrapiam sokiem z pomarańczy i odstawiam do lodówki na 2 godziny. Oprószam pieprzem. Panieruję w wiórkach kokosowych wymieszanych z curry.
  2. Sznycelki smażę na maśle klarowanym. Na drugiej patelni również na maśle duszę obrane i pokrojone w plastry pomarańcze. Kotleciki razem z plastrami pomarańczy przekładam na półmisek, oprószam solą, posypuję listkami kolendry. Podaję z borówką ze słoika.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.