Kotlety cielęce z pomarańczą

14 maja 2018, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny

Delikatne, rozpływające się w ustach kotleciki cielęce dla miłośników mięsnych kąsków z posmakiem słodyczy. Można je zaserwować na rodzinnej uroczystości, uwielbiają je zwłaszcza najmłodsi konsumenci…

file1510693042

 

  • 8 małych sznycelków cielęcych
  • 2 pomarańcze
  • sok z połowy pomarańczy
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • łyżeczka curry
  • 10 dag masła klarowanego
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Dodatkowo:

  • słoiczek borówek do mięsa
  • listki kolendry
  1. Sznycelki opłukuję, osuszam, lekko rozbijam tłuczkiem. Skrapiam sokiem z pomarańczy i odstawiam do lodówki na 2 godziny. Oprószam pieprzem. Panieruję w wiórkach kokosowych wymieszanych z curry.
  2. Sznycelki smażę na maśle klarowanym. Na drugiej patelni również na maśle duszę obrane i pokrojone w plastry pomarańcze. Kotleciki razem z plastrami pomarańczy przekładam na półmisek, oprószam solą, posypuję listkami kolendry. Podaję z borówką ze słoika.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.