Kotlet mielony bicolor

30 stycznia 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Zagospodarowanie nadwyżki farszu z „Udek, których nie było”

Farsz żółty:

10 dkg piersi z kurczaka

1 jajko

3 dkg cebuli

½ łyżeczki żółtego curry

¼ łyżeczki kurkumy

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

½ łyżeczki soli morskiej

2 łyżki bułki tartej

Farsz czerwony:

10 dkg piersi z kurczaka

1 jajko

1 średnia pieczarka

½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku

¼ łyżeczki mielonego chilli

½ łyżeczki soli morskiej

2 łyżki bułki tartej

Bułka tarta do panierowania

Olej do smażenia

Piersi z kurczaka, cebulę i pieczarkę bardzo drobno posiekać (ja użyłam blendera). Składniki każdego farszu połączyć ze sobą i dokładnie wyrobić. Z żółtego farszu uformować kulę, rozpłaszczyć ją na desce. Na środku położyć kulkę z farszu czerwonego. Zalepić brzegi. Kotleta spłaszczyć na desce, opanierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju po 10 minut z każdej strony.

Smacznego!

file1264847876



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...