Kotlet mielony bicolor

30 stycznia 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Zagospodarowanie nadwyżki farszu z „Udek, których nie było”

Farsz żółty:

10 dkg piersi z kurczaka

1 jajko

3 dkg cebuli

½ łyżeczki żółtego curry

¼ łyżeczki kurkumy

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

½ łyżeczki soli morskiej

2 łyżki bułki tartej

Farsz czerwony:

10 dkg piersi z kurczaka

1 jajko

1 średnia pieczarka

½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku

¼ łyżeczki mielonego chilli

½ łyżeczki soli morskiej

2 łyżki bułki tartej

Bułka tarta do panierowania

Olej do smażenia

Piersi z kurczaka, cebulę i pieczarkę bardzo drobno posiekać (ja użyłam blendera). Składniki każdego farszu połączyć ze sobą i dokładnie wyrobić. Z żółtego farszu uformować kulę, rozpłaszczyć ją na desce. Na środku położyć kulkę z farszu czerwonego. Zalepić brzegi. Kotleta spłaszczyć na desce, opanierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju po 10 minut z każdej strony.

Smacznego!

file1264847876



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...