Kotleciki z piersi kurczaka w panierce serowej
Kotleciki z piersi kurczaka w panierce serowej
Bardzo smaczne danie z piersi kurczaka. Zyskuje dzięki dodaniu do panierki utartego sera .
Czas : 30 minut + 30 minut macerowanie mięsa
Składniki :
4 piersi z kurczaka
2 jajka
¾ szklanki utartego sera ( Chedar )
2 łyżeczki konfitury pomarańczowej
2 łyżeczki musztardy
2 łyżki sosu sojowego
pieprz mielony
sól
olej słonecznikowy
2 łyżki masła
bułka tarta do panierowania
4 łyżeczki majonezu
¼ szklanki mleka
Piersi z kurczaka podzielić na połówki, rozklepać . Posolić i popieprzyć . Z konfitury, sosu sojowego , musztardy zrobić pastę i natrzeć nią mięso. Zostawić w lodówce na 30 minut. Mleko, jajka, majonez i ser wymieszać dokładnie. Kotlety obtaczać w bułce tartej –jajkach z serem – bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć kotlety na rumiano.
nadesłane: Babciagramolka