Kotleciki w panierce serowej
Artykuł zewnętrzny
Czas : 30 minut + 30 minut macerowanie mięsa
Składniki :
4 piersi z kurczaka
2 jajka
¾ szklanki utartego sera ( Chedar )
2 łyżeczki konfitury pomarańczowej ( lub innej owocowej )
2 łyżeczki musztardy
pieprz mielony
sól
olej słonecznikowy
2 łyżki masła
bułka tarta do panierowania
4 łyżeczki majonezu
¼ szklanki mleka
Piersi z kurczaka podzielić na połówki, rozklepać . Posolić i popieprzyć . Z konfitury, musztardy zrobić pastę i natrzeć nią mięso. Zostawić w lodówce na 30 minut. Mleko, jajka, majonez i ser wymieszać dokładnie. Kotlety obtaczać w bułce tartej –jajkach z serem – bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej z masłem i usmażyć kotlety na rumiano.
nadesłane: Bunia