Kotleciki jagnięce w miodzie pitnym

14 grudnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  1. 700 gram schabu jagnięcego
  2. 5 ml octu jabłkowego
  3. 100 ml miodu trójniaka
  4. 20 ml miodu akacjowego
  5. 1/2 laski wanilii
  6. ziele angielskie, pieprz, listki laurowe, sól

soczewica: 260 gram czerwonej soczewicy, 200 ml bulionu warzywnego, 4 gram masła, kilka gałązek natki pietruszki, sól, pieprz

czerwona kapusta:

  1. 350 gram czerwonej kapusty
  2. 150 ml soku z czarnej porzeczki
  3. 70 ml czerwonego wina
  4. 30 gram masła
  5. sól, pieprz

grzyby:

  1. 250 gram borowików
  2. 30 gram cebuli
  3. sól, pieprz

Wszystkie składniki podstawowe oprócz mięsa wrzucić do garnka i zagotować, mieszając, aby miód nie przywarł do dna. Schłodzić, zalać mięso marynatą i odstawić do lodówki na 24 godziny. Po zamarynowaniu wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 16 minut. Przygotować soczewicę: ziarna uprażyć na suchej patelni, stopniowo podlewać bulionem, aż zmięknie. Doprawić do smaku, całość zmiksować, na koniec dodać masło i posiekaną natkę pietruszki, przygotować kapustę: liście poszatkować drobno, przesmażyć na maśle. Zalać winem i sokiem, dusić na małym ogniu, aż zmięknie. Doprawić do smaku. Przygotować grzyby: osuszone i oczyszczone przesmażyć z posiekaną cebulą, doprawić solą i pieprzem.

file1292337794



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...