Koszyczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

5 stycznia 2012,
dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • szpinak mrożony
  • łyżka masła
  • 1/2 sera camembert (ja dałam z pieprzem)
  • ser żółty ( 3 plasterki pokrojone w kosteczkę)
  • sezam
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, wkładamy do foremek na muffinki i  pieczemy zgodnie z zapisem na opakowaniu. W tym czasie dusimy szpinak na maśle ok 7 minut, dodajemy sery. Gdy się lekko roztopią przyprawiamy, na koniec dodajemy sezam. Gdy nasza masa wystygnie, nadziewamy nasze koszyczki.

file1325745741



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....