Kostka z kaszy manny do dań głównych

7 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kostka z kaszy manny

Bardzo smaczny dodatek do rosołu . Z reguły rosół podaje się z makaronem . Ja lubię odmiany. Dlatego jemy rosół na zmianę z makaronem, lanymi kluskami, ziemniakami, kostką z kaszy manny, pulpetami , kluskami z macy itd.

Czas : 30 minut

Składniki :

1 szklanka rosołu
1 łyżeczka masła
1 łyżka usiekanego koperku
7 łyżek kaszy manny

Zagotować rosół z masłem i koperkiem . Wsypać kaszę mannę . Gotować mieszając ok. 3 minut aż zgęstnieje . Wylać do prostokątnego pudełka i zostawić do ostygnięcia, Chłodną wstawić na trochę do lodówki by dobrze zastygła. Wyłożyć na deskę do krojenia. Pokroić w kwadraciki, romby czy jak kto woli ( można Np. wycinać różne kształty za pomocą foremek do ciasteczek ). Kostki z kaszy układać na talerzach , obłożyć ozdobnie wyciętą ugotowaną marchewka . Polać wrzącym rosołem . Posypać zieloną usiekaną natka pietruszki .

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz