Korzenne gruszki nadziewane orzechami i rodzynkami w miodzie z kardamonem

24 maja 2012, dodał: kowalanka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 gruszki

4 saszetki herbaty Irving Indian Chai Masala

200 g orzechów włoskich

100 g rodzynek

50 ml miodu

25 ml brandy

200 g cukru

100 ml śmietany kremówki

kardamon

250 ml wina białego

1l wody

Zaparzyć herbatę w litrze wody,  dodać wino, 125g cukru, łyżeczkę kardamonu, ugotować syrop. Gruszki obrać, wydrążyć od dołu, następnie gotować w syropie ok. 5 min. Orzechy wymieszać z rodzynkami, miodem i brandy. Gruszki wyjąć z syropu , włożyć do nich przygotowany farsz . Podawać z sosem karmelowym.

Sos karmelowy:

Cukier roztopić na mocno rozgrzanej patelni do uzyskania złotego koloru, dodać śmietanę kremówkę, dokładnie wymieszać.

przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.com

file1337878500



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...