Kopytka ze śmietaną i cynamonem

22 października 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ziemniaki gotowane, przepuszczone przez maszynkę
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
gorąca woda
cukier
śmietana i cynamon

Ziemniaki zagnieść z mąką i odrobiną gorącej wody.  Dosypywać tyle mąki żeby ciasto było gęste i elastyczne. Zrobić kopytka, ugotować w osolonej wodzie.
Polać gęstą śmietaną, posypać cukrem i cynamonem.

file1287749417



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....