Kopytka ze śmietaną i cynamonem

16 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ziemniaki gotowana, przepuszczone przez maszynkę
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
gorąca woda
cukier
śmietana i cynamon

Ziemniaki zagnieść z mąką i odrobiną gorącej wody.  Dosypywać tyle mąki żeby ciasto było gęste i elastyczne. Zrobić kopytka, ugotować w osolonej wodzie.
Polać gęstą śmietaną, posypać cukrem i cynamonem.

file1266347573



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...