Kopytka ze śmietaną i cynamonem

16 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

ziemniaki gotowana, przepuszczone przez maszynkę
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
gorąca woda
cukier
śmietana i cynamon

Ziemniaki zagnieść z mąką i odrobiną gorącej wody.  Dosypywać tyle mąki żeby ciasto było gęste i elastyczne. Zrobić kopytka, ugotować w osolonej wodzie.
Polać gęstą śmietaną, posypać cukrem i cynamonem.

file1266347573



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...