Kopytka białoruskie

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

10 ziemniaków

około 1 szklanki mąki

Ziemniaki obrać, oskrobać, zetrzeć na tarce o małych otworach i odcisnąć. Dodać przesianą mąkę, wyrobić. Z ciasta formować wałki i kroić kawałki o długości 2 cm. Ułożyć na blasze i piec na złoto w 170˚C.

file1289713199



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....