Koperkowy ryż na bulionie

20 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonały dodatek do II dań .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 20 dag suchego ryżu parabolicznego ( 2 torebki)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • szczypta kurkumy
  • 5  szklanek  wody
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku

W garnku o grubym dnie rozgrzać masło z olejem . Wsypać ryż .Smażyć chwilę mieszając tak by ziarna się pokryły tłuszczem i lekko zeszkliły. Zalać wodą .Dodać koper , kostkę bulionową i kurkumę . Gotować na małym gazie pod przykryciem aż ryż wchłonie całą wodę , będzie miękki i sypki. Odstawić na 15 minut zawinięty w koc .

file1292832907



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...