Koperkowy ryż na bulionie

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonały dodatek do II dań .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 20 dag suchego ryżu parabolicznego ( 2 torebki)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • szczypta kurkumy
  • 5  szklanek  wody
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku

W garnku o grubym dnie rozgrzać masło z olejem . Wsypać ryż .Smażyć chwilę mieszając tak by ziarna się pokryły tłuszczem i lekko zeszkliły. Zalać wodą .Dodać koper , kostkę bulionową i kurkumę . Gotować na małym gazie pod przykryciem aż ryż wchłonie całą wodę , będzie miękki i sypki. Odstawić na 15 minut zawinięty w koc .

file1292832907



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...