Koperkowy ryż na bulionie

20 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonały dodatek do II dań .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 20 dag suchego ryżu parabolicznego ( 2 torebki)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 kostka bulionu drobiowego
  • szczypta kurkumy
  • 5  szklanek  wody
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku

W garnku o grubym dnie rozgrzać masło z olejem . Wsypać ryż .Smażyć chwilę mieszając tak by ziarna się pokryły tłuszczem i lekko zeszkliły. Zalać wodą .Dodać koper , kostkę bulionową i kurkumę . Gotować na małym gazie pod przykryciem aż ryż wchłonie całą wodę , będzie miękki i sypki. Odstawić na 15 minut zawinięty w koc .

file1292832907



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...