Szybki deser z sezonowych owoców

19 czerwca 2012,
dodał: moOnisia1
Artykuł zewnętrzny

Przepis na 4 porcje:

  • 450 g truskawek
  • 2 czubate łyżki dżemu z czarnych porzeczek
  • 500g jogurtu greckiego

Umyj owoce, odłóż kilka do dekoracji. Pozostałe wrzuć do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj dżem porzeczkowy i pomieszaj. Do przygotowanych deserowych kieliszków nakładaj kolejno łyżkę naturalnego jogurtu i owocowej mikstury. Zakończ na jogurcie. Na koniec udekoruj truskawką.

SMACZNEGO!!



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...