Konfitura truskawkowa z czekoladą

27 października 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 2 kg truskawek,
  • 1 kg cukru żelującego (2:1),
  • 20 dag białej czekolady,
  • 2 opak. kwasku cytrynowego.

Owoce umyć, pokroić na małe kawałki. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem i  kwaskiem, dobrze wymieszać. Zagotować, gotować na małym ogniu 4 min. Dodać drobno posiekaną czekoladę. Od razu przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 7 min na małym ogniu.

Z powyższych składników otrzymamy ok. 11 słoiczków o poj. 250ml.

file1319718284



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....