Konfitura truskawkowa z czekoladą

27 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 2 kg truskawek,
  • 1 kg cukru żelującego (2:1),
  • 20 dag białej czekolady,
  • 2 opak. kwasku cytrynowego.

Owoce umyć, pokroić na małe kawałki. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem i  kwaskiem, dobrze wymieszać. Zagotować, gotować na małym ogniu 4 min. Dodać drobno posiekaną czekoladę. Od razu przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 7 min na małym ogniu.

Z powyższych składników otrzymamy ok. 11 słoiczków o poj. 250ml.

file1319718284



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...